Torta de maçã

Eplepai med duft av kaffe

10 porsjoner 80 g – Tidsforbruk: 1t

INGREDIENSER:

Deig:

  • ½ kopp usaltet smør (100g)
  • 2 eggeplommer (40 g)
  • 14 ss Café Pelé kaffe med melk (utblandet) (140g)
  • 1 ½ kopp hvetemel (180 g)
  • 1 egg til pensling (55 g)

Fyll

  • 3 epler skrelles og kjerne/frø fjernes (400 g)
  • ½ kopp hakkede nøtter (50 g)
  • 2 ss sitronsaft (24 g)
  • 3 ss sukker (40g)
  • 1 ts kanel (2g)
  • 1 kopp aprikossyltetøy (160g)
  • 2 ss Café Pelé kaffe med melk (ferdig blandet-veske) (20g)
  • En klype salt
  • Pisket egg (55 g)

TILBREDELSE:

Fyll: Vask, kutt eplene i små terninger og legg dem til en bolle. Tilsett hakkede nøtter, sitronsaft, sukker, kanel, andre ingredienser og sett til side.

Deig: Bland ingrediensene godt for å få en jevn, homogen masse. Finn en stekeform, f.eks. en for quiche eller annen rund og stor form. Bruk 2/3 av massen til å fylle bunnen og sidene. Med spissen av en kniv, stikkes det hull på deigen i formen. Legg i fyll. Kutt den resterende deigen i strimler og dekorere overflaten med strimlene. Pensle med egg. Sett inn i forvarmet ovn ved 180 ° C i 40-45 minutter. Ta den ut av ovnen. Serveres varm eller kald med iskuler.

Næringsinnhold / porsjon på 80g

  • Kalorier: 203 kcal
  • Karbohydrater: 26 g
  • Proteiner: 4,4 g
  • Totalt fett: 9 g
  • Kostfiber: 1,4 g

 

Registrer deg for å motta våre nyhetsbrev!
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Abonnenter på vårt nyhetsbrev vil en gang i blant motta informasjon om kaffe, og kanskje et og annet tilbud, som bare gjelder dem.
Vi liker ikke spam og din Epostadresse vil ikke bli delt med, eller spredt til andre. Du kan avregistrere deg når du selv vil!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.